daily closet

27 Şubat 2011 Pazar

BAŞIMIZDA FES YOK

 BAŞIMIZDA FES YOK!
İngiliz Komedyen Tommy Cooper
 Aşağıdaki yazının yukarıdaki fesli yabancı ile arasındaki tek bağlantı FES'tir.
Bu fesli bağlantı için Fesli Şeyler / Things with Fes bloğumuza http://fesliseyler.blogspot.com/p/fesli-unluler-celebrities-with-fes.html bakabilirsiniz.

Fesin içine girenler!




LOKUMDAN İBARET DEĞİLİZ!
 "Bu değil aslında Türkiye. Türkiye'nin ne damak tadı Turkish lokumdan ibaret ne biz pala bıyıklı erkekleriz ne kızlarımız dansöz kıyafetinde, başımızda da fes yok. Çok uzun zamandan bu yana yok ama böyle bir yanılma var. Bu bir garip Doğulu karikatürü Türkiye'nin üzerine oturmuş. Bazı dönemlerde biz hatta neredeyse reklamlarımızda tekrar etmişiz. Tanıtım reklamlarımızda, şalvarlı kızlar, uçan halılar, pala bıyıklı, ata binmiş bir takım şehzadeler! Böyle bir Türkiye yok. Ben böyle bir Türkiye görmedim, yaşamıyorum. Bu doğu mu, Hindistan mı, Pakistan mı, İran mı ne olduğu belli olmayan bir şey var.

Azra Akın


"DÜNYA GÜZELİ" AZRA AKIN İLE MESAJ
Türkiye'nin turizmde reklamlarıyla atağa geçtiği 2000'li yıllarda dünya güzeli Azra Akın'ın da yer aldığı tanıtım filmlerinde, Boğaz'ın üzerini kaplayan uçan halılar, sokaklarda geçen, içinde şehzade/ padişahın oturduğu uçan gemiler, uçarak dans eden şalvarlı kızlar, İstanbul Boğazı'nı atlayan, metrodan geçen atlı şehzadeler yer almıştı. İlgi gören reklamlar bir süre kullanıldı. 2007 reklamında ise Efes ve Mevlana gibi tarihi değerler vurgulandı. Sonraki iki yılda genel ülke tanıtımı yanında, Akdeniz, Kapadokya gibi turizm bölgelerine yönelik filmler yapıldı. Reklamlarda modern insan, tatilinden zevk alan turist figürü kullanıldı. 2009 yılında ise 'Sivaslı Cindy' adıyla ünlü manken Tülin Şahin Türkiye'nin yaşayan yüzü seçildi.

http://www.habireksikhabirfazla.com/

AVRUPA'DA TÜRKİYE İMAJI EKSİK
Avrupa'da Türkiye imajının "eksik'' olduğunu belirten Ertuğrul Günay, halbuki Türkiye'de Avrupa'nın sahip olduğundan çok daha fazla şeyler bulunduğuna dikkati çekti. Günay, "Biz onlar gibi günlük hayat sürüyoruz ama bizim onların tanımadığı ve hayranlıkla baktığı, Yunanistan'da, İtalya'da sadece bir kesitini gördüğü tarihin inanılmaz evreleri var. Bunu baştan anlatma gayretimiz var, çünkü burada bir kopukluğumuz olmuş'' dedi. Bakan Ertuğrul Günay, bu nedenle gelecek yıllardaki fuar ve reklamlar ile halkla ilişkiler faaliyetlerinde bu unsurları ön plana çıkaracaklarını bildirdi.

İnsanların peçeyle dolaştığı ülke değiliz.

Türkiye'nin dünyanın başka yerlerinde olmayan birçok tarihi değere sahip olduğunu vurgulayan Günay, şunları kaydetti: "Ben göreve başladığımda, sanal bir Türkiye, uçan halılarla gezilen, insanların şalvarla ve peçeyle dolaştığı bir Türkiye değil, köklü bir geleneği olan 10 binlerce yıl eskiye kadar arkeolojik, tarih zenginliğe uzanan ama aynı zamanda çağdaş yüzü olan ve çağdaşlığa yönelmiş bir Türkiye olduğumuzu anlatmamız gerektiğini işaret etmiştim. Çok eskiye kadar giden çok köklü bir tarihimiz var ama biz modern yaşam tarzını benimsemiş olan çağdaş bir ülkeyiz, güvenli ve esenlikli bir ülkeyiz, damak tadımız, müziğimiz, doğamız, hepsi çok fazla. Bunları birlikte sunan bir konsepti giderek geliştirmeye çalışıyoruz.
Bizim Efes, Ani, Sümela, Sultan Ahmet, Mevlana, Harran, Kapadokya, Likya, Frigya, Karya, Divriğimiz var. Tüm bu tarihin üzerinde yepyeni, modern bir devletiz. Bütün bu tarihin farkındayız ama Avrupa'nın günlük yaşamında neyse bizde de o. Bunu bizim yeniden tanıtmamız lazım.''

http://www.ucanhali.com.tr/
Uçan halılar masallarda var!

Osmanlı böyle anlatılmaz. Osmanlı Selimiye, Sultan Ahmet, Fatih'le anlatılır ama böyle anlatılmaz. Uçan halı diye bir şey bizim masallarımızda bile yoktur. Biz oryantalist bakış açısıyla kendimizi tanıtmaya çalışmışız. Bu da tabii batıdaki yanlış Türk figürünü ve imajını destekleyen bir kendi gayretimiz olmuş. Şimdi bundan vazgeçmeye çalışıyoruz.''(sabah)

KAYNAK:
http://www.turktime.com/haber/O-IMAJ-ARTIK-YIKILIYOR-TURKIYE-NIN-PALA-BIYIKLI-VE-DANSOZLU-TANITIMINA-SON/68894
konu:
"Çok eskiye kadar giden çok köklü bir tarihimiz var ama biz modern yaşam tarzını benimsemiş olan çağdaş bir ülkeyiz, güvenli ve esenlikli bir ülkeyiz, damak tadımız, müziğimiz, doğamız, hepsi çok fazla."
- O İMAJ ARTIK YIKILIYOR! TÜRKİYE’NİN PALA BIYIKLI VE DANSÖZLÜ TANITIMINA SON! - Turktime - Ulusal haber portalı (Google Sidewiki'de görüntüle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder