daily closet

4 Mart 2011 Cuma

"Bir ihtimal daha var" ceza geliyordu

Ramiz Dayı'nın şarkısı RTÜK'ü karıştırdı
Bu yazıya geçmeden önce bir ek yapmalıyız.
Aşağıda geçen konu içinde geçen ceza uygulaması, uygulamayı yapan Turkuvaz FM veya yapımcı değil, o şarkı sözlerinin oyuncunun oynadığı karakterin o şarkıdan çıkaracak kötüye yapılan gizli reklam ceza uygulamasıdır.

Kısaca, o şarkıyı dinleyen "sanki hep beraber oyuncular ne yapıyorsa onu yapacak!"

TIKLA GÖR
  
05 Mayıs 2010 Çarşamba, 08:08:10

Ezel dizisinin bir bölümünde çalınan “Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin” adlı şarkı RTÜK’te tartışma yarattı. RTÜK üyeleri Hülya Alp ve Mehmet Dadak “Eser karanlık işlerin öğesi olarak kullanılmış” diyerek diziye ceza verilmesini istedi. Ancak dizi ceza almadı

Esra YAZDIÇ/ANKARA

“EZEL” dizisi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) tartışma yarattı. Dizinin bir bölümünde ana karakterlerden “Ramiz Dayı”nın sevgilisi ve kızının annesini kurtarmak için düzenlediği operasyonda adamlarının hepsine Osman Nihad Akın’a ait “Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin?” şarkısını dinlettikten sonra operasyona başlamasına RTÜK üyeleri Hülya Alp ve Mehmet Dadak’tan itiraz geldi. Alp itiraz gerekçesini “Eser karanlık işlerin bir öğesi olarak kullanılmış, hoş olmamış” diye açıkladı.

GİZLİ REKLAM UYGULANDI

 Dizinin aynı bölümü, 13 Nisan’daki RTÜK Üst Kurul toplantısında “gizli reklam” uygulaması yapıldığı gerekçesiyle de tartışmaya açıldı.

Dizinin yayınlandığı kanalda, Ramiz Dayı, adamlarına “Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin?” parçasını dinletirken üst üste İstanbul frekansı 90.2 olduğu bilinen radyo gösterildi. Alp ve Dadak, bu uygulamanın RTÜK Kanunu’nun gizli reklam/program desteklemesi kuralına aykırı olduğunu savunarak kanala ceza verilmesini önerdi. Ancak Ezel, iki karşı oya rağmen ceza almadı.

Bir ihtimal daha var
O da ölmek mi dersin
Söyle canım ne dersin
Vuslatın başka âlem
Sen bir ömre bedelsin
Sükût etme nazlı yar
Beni mecnun edersin
Vuslatın başka âlem
Sen bir ömre bedelsin
HA BİR EKSİK HA BİR FAZLA
oyuncu imza günü ilk oyuncuları
Ali Sürmeli - Selen Seyven - Ayhan Eroğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder